ГоловнаПолітика

У Сімферополі під час штурму військового об'єкта поранено людину

За даними групи "Інформаційний спротив", працюють російські снайпери

У Сімферополі під час штурму військового об'єкта поранено людину
Фото: Макс Левин

У Сімферополі під час штурму фотограметричного центру Управління центрального військово-топографічного та навігаційного Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України поранено людину.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

"Триває штурм військового об'єкта у Сімферополі. Штурмують фотограметричний центр Управління центрального військово-топографічного та навігаційного Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України. З вікон будинків поблизу об'єкта працюють російські снайпери. За нашими даними, наразі поранено одну людину", - написав він.

Інформацію про поранення українського офіцера в Криму озвучив і командувач Військово-Морських сил України контр-адмірал Сергій Гайдук на селекторній нараді у вівторок, повідомляє УНІАН.

"У Сімферополі офіцер має два кульові поранення в ногу. Йому надано медичну допомогу, загрози для життя немає", - сказав він.

За словами Гайдука, останнім часом почастішали випадки силового демонстративного захоплення військових частин із застосуванням зброї і вогнепальної, і травматичної.

Окрім того, Гайдук розповів, що російські військовослужбовці в Криму мінують підходи до військової частини у Феодосійському гарнізоні.

За його словами, загалом на півострові почастішали випадки викрадення офіцерів.

"Зафіксовано викрадення 5 офіцерів. Двох офіцерів нам удалося повернути, а трьох утримують так звані сили "самооборони Криму", - сказав Гайдук.

Також він додав, що зафіксовано випадки вандалізму і цинічного поводження з військово-медичними об'єктами і персоналом.

"Здійснено три спроби силового впливу на сімферопольський шпиталь і на севастопольський", - сказав контр-адмірал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram