ГоловнаПолітика

Єврокомісія підтвердила чотиристоронню зустріч щодо України 17 квітня

Єврокомісія підтвердила чотиристоронню зустріч щодо України 17 квітня

Представники Європейського Союзу, США, Росії та України проведуть 17 квітня зустріч у Женеві (Швейцарія) для обговорення врегулювання політичної кризи в україно-російських відносинах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської комісії.

"Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон візьме участь у зустрічі між Європейським Союзом, США, Україною і Росією, яка відбудеться в Женеві у четвер, 17 квітня, для обговорення кризи в Україні", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що ЄС повною мірою бере участь у дипломатичних зусиллях щодо зняття загострення кризи в Україні та пошуку політичного рішення.

Також сказано, що спільно з міжнародним співтовариством ЄС робить значний внесок у стабілізацію ситуації в Україні.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ заявляє, що Україна готова до чотиристоронніх переговорів з США, Європейським Союзом і Росією з приводу розвитку україно-російських відносин.

Глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров заявив про необхідність залучення в переговорний процес "представників півдня і сходу України", однак не уточнив, кого у Москві вважають такими представниками. МЗС України відкидає такий варіант.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram