ГоловнаСуспільствоПодії

Українські військові вирвалися з оточення російської армії, - журналіст

Кількість загиблих і поранених уточнюється

Українські військові вирвалися з оточення російської армії, - журналіст
Фото: Макс Левин

Унаслідок триденних боїв у районі Червонопартизанська, Довжанського, Дякового угруповання українських військ здійснило успішний прорив з "котла" і вийшло, щоб з'єднатися з головними силами ЗСУ.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"Вийшло 410 бійців 72-ї бригади, понад 500 бійців 24-ї бригади. У мене нема інформації щодо 79-ї. Вийшли невеликі групи 51-ї бригади, 3-го полку спецпризначення, яких було спочатку трохи в блокованому районі, і бійці Державної прикордонної служби. З'ясовую інформацію щодо підрозділів 28-ї механізованої бригади, Нацгвардії та прикордонників у районі Маринівки", - написав журналіст.

Бутусов додав, що прорив здійснили організовано, в найскладніших умовах - мінними полями, під безперервними ударами російської артилерії, знищуючи засідки російських найманців.

Журналіст розповів, що поки що не володіє повною інформацією про втрати українських військових.

"На цей час у мене є дані тільки щодо втрат під час прориву 72-ї білоцерківської мехбригади. Загинуло 3 бійців - один військовослужбовець 2-го батальйону, 2 зі складу дивізії реактивної артилерії, є поранені", - повідомив він.

За неофіційними даними, одеські прикордонники втратили 5 бійців загиблими при прориві.

Солдати вийшли на своїй техніці, знищивши все, що не можна було забрати із собою.

Як повідомлялося, 18 військовослужбовців ЗСУ та 28 співробітників Держприкордонслужби утримують на території Росії.

Раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції на сході України за добу загинули семеро українських військових, ще 19 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram