ГоловнаПолітика

Вторгнення Росії в Україну спричинить серйозну відповідь, - НАТО

Альянс прогнозує "глибші й ширші" економічні санкції

Вторгнення Росії в Україну спричинить серйозну відповідь, - НАТО
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен побоюється, що Росія здійснить військове вторгнення в Україну під прикриттям гуманітарної операції.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Інтер", пише Укрінформ.

"Звичайно, ми не можемо прочитати думки президента Путіна, але мене дуже турбує нове скупчення російських сил біля українських кордонів. Ми бачимо велику кількість військ, повністю озброєних і готових до вторгнення в Україну, щойно буде ухвалене таке політичне рішення. Я боюся, що Росія готує ґрунт для вторгнення під прикриттям так званої гуманітарної операції", - зазначив Расмуссен.

Він підкреслив, що найкращий варіант вирішення гуманітарної кризи на сході - припинення Росією дестабілізації ситуації в Україні.

Генсек НАТО також прогнозує серйозні санкції щодо Росії в разі військового вторгнення в Україну.

"Не в інтересах Росії вводити війська в Україну, тому що я впевнений, що подальша інтервенція в Україну призведе до подальшої міжнародної ізоляції Росії... Ми не будемо коментувати гіпотетичні ситуації, але це точно спричинить серйозну відповідь міжнародної спільноти, в тому числі глибші й ширші економічні санкції", - цитує "Українська правда".

Расмуссен також вважає, що НАТО досить жорстко, в рамках своїх можливостей, відреагувало на ситуацію в Україні і на дії Росії.

Нагадаємо, 7 серпня генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен прибув з візитом до Києва і зустрівся із Президентом Петром Порошенком, прем'єром Арсенієм Яценюком і спікером Олександром Турчиновим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram