ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні почали готувати графіки віялових вимкнень світла

Електроенергію вимикатимуть уранці та ввечері на кілька годин

В Україні почали готувати графіки віялових вимкнень світла
Фото: http://energomir.net

Міністерство енергетики та вугільної промисловості наказало енергопостачальним компанія розробити графіки віялових вимкнень світла.

Про це повідомила прес-служба "Прикарпаттяобленерго".

"Прикарпаттяобленерго" повідомляє про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, так, як це було протягом 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України. Виконуючи рішення державного підприємства "Національна енергокомпанія України "Укренерго" і профільного міністерства, енергетики змушені вводити так звані графіки аварійних вимкнень з метою економії палива", - заявили в компанії.

В Івано-Франківській області вимкнення, у разі необхідності, відбуватимуться вранці від 9 до 11 години і ввечері від 20 до 22 години.

"Для кожної області є встановлені конкретні ліміти потужності. В разі, якщо область перевищить споживання електроенергії, в дію введуться графіки аварійних вимкнень. Зараз наша область не вкладається в певні ліміти, тому вимкнення цілком вірогідні", - наголошується в повідомленні.

Енергетики просять по мінімуму використовувати електроприлади в періоди пікового навантаження.

Компанія також зазначає, що близько 50% електроенергії в Україні виробляють ТЕС, що працюють на газі або вугіллі. Однак дефіцит газових поставок і зупинка 80% шахт створили дефіцит енергоносіїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram