ГоловнаЕкономікаДержава

Голова ДФС пропонує підвищити мінімальну зарплату до 5 тис. гривень

В Україні числиться 10,5 млн осіб, що офіційно працюють, з них 45% - на мінімальній зарплаті.

Голова ДФС пропонує підвищити мінімальну зарплату до 5 тис. гривень
Фото: politica-ua.com

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров вважає, що мінімальну зарплату в Україні потрібно підвищити з 1,45 тис. грн до 5 тис. грн.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мінімальну зарплату, вважаю, потрібно підвищувати і підвищувати суттєво ... Ми вважаємо, що можна вийти на мінімальну зарплату в 5 тис. грн, яка на сьогодні відповідала б дійсності", - сказав він.

Голова ДФС також зазначив, що детінізація зарплат після дворазового зниження ставки єдиного соціального внеску (ЄСВ) проходить недостатніми темпами, щоб перекрити недобір доходів Пенсійним фондом.

"Недобір до Пенсійного фонду істотно збільшується. Ситуація складна", - зауважив він.

Насіров пояснив, що якщо наприкінці 2015 року щомісяця збиралося по 15 млрд грн ЄСВ, то після зниження ставки (навіть з урахуванням приросту) в останні місяці - лише по 10,5-11 млрд грн.

Голова ДФС також повідомив, що в Україні числиться 10,5 млн осіб, що офіційно працюють, з них 45% - на мінімальній зарплаті.

Нагадаємо, з 1 травня мінімальну зарплату в Україні підвищено з 1,378 тис. грн до 1,45 тис. грн. Відповідно до закону про держбюджет на 2016 рік, з 1 грудня вона має зрости до 1,55 тис. грн.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що середня зарплата в Україні може бути на рівні 1 тис. євро. Він також повідомив, що Кабмін до 2017 року розробить нову методику розрахунку мінімальної зарплати.http://admin.lb.ua/admin

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram