ГоловнаПолітика

Посла Росії в Україні Зурабова відправили у відставку (оновлено)

Його може замінити представник Путіна в Приволзькому окрузі Михайло Бабич.

Посла Росії в Україні Зурабова відправили у відставку (оновлено)
Фото: sharij.net

Посла Росії в Україні Михайла Зурабова відправлено у відставку.

Про це пише "Интерфакс" із посиланням на прес-службу Кремля.

Зурабова відправили послом в Україну в серпні 2009 року, вірчі грамоти вручив на початку 2010 року.

Агентство РБК з посиланням на джерела повідомляє, що новим послом Росії в Україні можуть призначити Михайла Бабича, який обіймає нині посаду повпреда президента РФ Володимира Путіна в Приволзькому федеральному окрузі. Бабич - виходець із силових структур. Він служив у ВДВ і військах КДБ, а також керував корпорацією "Антей", недовго був помічником голови прикордонслужби ФСБ. З 2003-го по 2011 рік був депутатом Держдуми. В останні п'ять років - повпред президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі.

Оновлення. Тимчасовим повіреним Росії в Україні призначено Торопова Сергія Львовича, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на МЗС РФ.

Нагадаємо, 23 лютого 2014 року МЗС РФ відкликало в Москву російського посла в Києві Михайла Зурабова. Після цього тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні став Андрій Воробйов, але він помер 30 травня 2016 року. У червні 2014 року Посольство Росії в Україні повідомило, що Зурабов повернувся в Україну. Втім, інформації про роботу Зурабова після повернення вкрай мало. Фактично Росію в Україні продовжував представляти Воробйов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram