ГоловнаПолітика

ДФС назвала вилучені в Київської податкової гроші доказом в іншій справі (оновлено)

Фіскальна служба стверджує, що НАБУ дезінформувало суспільство.

ДФС назвала вилучені в Київської податкової гроші доказом в іншій справі (оновлено)
Фото: nabu.gov.ua

Перший заступник начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в Києві Георгій Некрилов заявив, що 1,7 млн грн, 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро і 270 тис. доларів, які знайшли в одного із затриманих напередодні співробітників відомства, - це речові докази в кримінальному провадженні.

Коментар Некрилова оприлюднила прес-служба ДФС.

"Учора детективи НАБУ затримали двох представників фіскальної служби податкової міліції Києва за підозрою в отриманні хабара, тобто за статтею 368, частина 4, на території Шевченківського району. Надалі в ЗМІ і на сайті НАБУ була оприлюднена інформація про те, що нібито в службовому кабінеті одного із цих працівників виявлено та вилучено значну суму грошей, які і є предметом хабара. Однак ця інформація спростовується, оскільки безпосередньо детективам НАБУ ще під час проведення обшуку було надано протокол обшуку, яким ця сума була вилучена у кримінальному провадженні, яке було у слідчого податкової міліції. Тобто ці гроші були речовими доказами і були долучені до матеріалів кримінального провадження, про що було достовірно відомо працівникам НАБУ", - заявив він.

"Ба більше, безпосередньо в кабінетах, а також у житлових приміщеннях за місцем проживання затриманих працівників предмета хабара знайдено не було. Водночас зараз проводиться службове розслідування, за результатами якого ми надамо додаткову інформацію про відповідальність і провину зазначених працівників", - підсумував Некрилов.

Оновлення. Увечері в четвер НАБУ підтвердило, що вилучені гроші не є предметом хабара. Бюро оприлюднило відео обшуків у податковій інспекції Шевченківського району Києва.

"Звертаємо увагу, що гроші на відео (1,7 млн грн., 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро і 270 тис. доларів США) не є предметом хабара. Їх було вилучено з сейфа слідчого під час проведення обшуку. Джерела походження коштів перевіряють", - сказано в повідомленні бюро.

Однак НАБУ стверджує, що 36 тисяч доларів мали послужити хабарем, щоб вилучені у київського підприємця кошти були йому повернуті без конфіскації.

"За версією слідства, підозрюваний у змові з групою осіб вимагав 36 тис. доларів від київського підприємця і отримав частину цієї суми - 10 тис. доларів за вчинення на його користь дій, спрямованих на повернення отриманих раніше коштів без їх конфіскації", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 27 липня детективи НАБУ спільно зі співробітниками департаменту захисту економіки Національної поліції України в результаті серії обшуків затримали двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів м. Києва - слідчого і начальника слідчого управління фінансових розслідувань, а також адвоката, який виконував роль посередника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram