ГоловнаПолітика

Україна направила ноту протесту через включення Криму до Південного федерального округу РФ

Рішення Путіна МЗС визнало нікчемним.

Україна направила ноту протесту через включення Криму до Південного федерального округу РФ

МЗС України направило ноту протесту Росії у зв'язку з включенням тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим і Севастополя до складу Південного федерального округу Російської Федерації.

"Це рішення є нікчемним і не створює ніяких правових наслідків, не впливає на статус Автономної Республіки Крим і м. Севастополь і міжнародно визнаних кордонів України", - сказано в повідомленні міністерства.

Зазначено, що держава-окупант продовжує демонстративно нехтувати Статутом ООН, резолюцією Генасамблеї ООН "Територіальна цілісність України", Гельсінським заключним актом НБСЄ 1975 року, Меморандумом про гарантії безпеки в зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї 1994 року, своїми зобов'язаннями за Договором про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Російською Федерацією 1997 року і іншими нормами міжнародного права.

МЗС укотре закликає Російську Федерацію повернутися до виконання своїх міжнародних зобов'язань, припинити агресію і незаконну окупацію частини суверенної території України.

Нагадаємо, у четвер президент Росії Володимир Путін позбавив окупований Крим статусу окремого так званого федерального округу в складі РФ. Федеральний округ включено до складу Південного федерального округу "з метою підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади".

Крім окупованих Росією Криму та Севастополя, до складу Південного федерального округу входять: Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram