ГоловнаПолітика

Російських депутатів викликали в Москву для затвердження нового посла в Україні

В Україну може прибути виходець зі силових структур Михайло Бабич.

Російських депутатів викликали в Москву для затвердження нового посла в Україні
Фото: obozrevatel.com

Депутати і сенатори з міжнародних комітетів обох палат російського парламенту в четвер отримали вказівку терміново приїхати в Москву, щоб у п'ятницю взяти участь у засіданнях з обговорення кандидатур на посаду посла Росії в Україні.

Про це пише РБК із посиланням на кількох парламентаріїв.

Посада посла стала вакантною після того, як президент РФ Володимир Путін у четвер звільнив Михайла Зурабова, призначеного в 2009 році. Тимчасовим повіреним у справах став Сергій Торопов.

Як заявив раніше голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький, для затвердження нового посла необхідне схвалення профільних комітетів обох палат. Він також висловив сумнів у тому, що кандидатуру буде узгоджено до думських виборів у вересні.

За процедурою, кандидатуру посла пропонує міністерство закордонних справ, після цього її розглядають у присутності кандидата на засіданні профільного комітету Держдуми.

Для приїзду посла необхідна згода (агреман) приймаючої сторони. Українська сторона не отримувала від Росії запит на агреман, повідомив директор департаменту політики та комунікації Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв агентству "Інтерфакс-Україна".

Раніше джерела РБК, близькі до Кремля, говорили, що послом в Україні може стати нинішній повноважний представник у Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич, виходець зі силових структур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram