ГоловнаПолітика

Україна запропонувала поширити кримські санкції на Південний федеральний округ РФ

Низка російських регіонів можуть потрапити під обмеження.

Україна запропонувала поширити кримські санкції на Південний федеральний округ РФ
Фото: korrespondent.net

У Міністерстві закордонних справ України розраховують, що санкції щодо окупованого Криму буде поширено і на територію Південного федерального округу РФ, до якого півострів було включено в четвер.

"Тут можна вважати так, що санкції, які діють в окупованому Криму, серйозні партнери, як-от міжнародні організації та держави, поширять також на територію того ж Південного федерального округу Росії", - сказав заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, у четвер президент Росії Володимир Путін позбавив окупований Крим статусу окремого так званого федерального округу в складі РФ. Федеральний округ включено до складу Південного федерального округу "з метою підвищення ефективності діяльності федеральних органів державної влади".

Крім окупованих Росією Криму та Севастополя, до складу Південного федерального округу входять: Республіка Адигея (Адигея), Республіка Калмикія, Краснодарський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram