ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив питання помісної церкви з представником вселенського патріарха

Треба просто допомогти віруючим реалізувати прагнення до єдиної церкви.

Порошенко обговорив питання помісної церкви з представником вселенського патріарха
Фото: пресс-служба Президента

Президент Петро Порошенко провів зустріч із представником вселенського патріархату при Всесвітній раді церков архієпископом Телмісскім Іовом, повідомляє прес-служба голови держави.

Президент подякував Вселенському патріарху за увагу Константинопольської православної Церкви-Матері до питання єдиної помісної церкви в Україні.

"Голова держави особливо відзначив той факт, що Вселенський патріархат прийняв до розгляду звернення Верховної Ради про надання автокефалії Православній церкві в Україні і сформував комісію, яка вже почала вивчати це питання", - йдеться в повідомленні.

Президент запевнив високого гостя в тому, що українська влада єдина в своєму прагненні мати єдину помісну церкву.

"Треба просто допомогти віруючим реалізувати прагнення до єдиної церкви", - сказав Петро Порошенко.

Архієпископ Іов, своєю чергою, поінформував президента про роботу комісії та розгляд питання про створення автокефальної Української православної церкви і запевнив у тому, що Вселенський патріарх бажає допомогти Україні.

Співрозмовники також обговорили роль держави і церкви в питанні запобігання використанню релігійного чинника для дестабілізації ситуації в Україні.

Нагадаємо, Верховна Рада направила звернення до Вселенського патріарха Варфоломія I з проханням надати автокефалію Українській православній церкві. Зокрема, Рада попросила Варфоломія видати томос (указ) про автокефалію Православної церкви в Україні, на основі якого вона могла б зайняти належне місце в сім'ї помісних Православних церков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram