ГоловнаСуспільствоПодії

Податківці вилучили в Одесі партію цигарок на 100 млн грн

Вантаж за фіктивними документами прямував у Молдову.

Податківці вилучили в Одесі партію цигарок на 100 млн грн
Фото: vkurse.ua

Державна фіскальна служба затримала на Одеській митниці вантаж сигарет вартістю 100 млн грн за підозрою в контрабанді.

Як повідомляє прес-служба ДФС, 9 контейнерів із сигаретами затримано в зоні діяльності Одеської митниці в рамках проведення заходів із протидії контрабандного переміщення на митну територію України підакцизних товарів у середу, 24 серпня.

"Контейнери прибули о 06:00 у морський порт "Іллічівськ" поромом із Грузії. Згідно з товаротранспортними документами, сигарети повинні переміщатися по території України в режимі "транзит" у Республіку Молдова", - повідомляють у ДФС.

Разом з тим, за результатами аналізу товаротранспортних документів встановлено ознаки їх фіктивності. Крім того, за попередньою інформацією митних органів Республіки Молдова, підприємство, на адресу якого нібито переміщувався цей вантаж, відсутній у державному реєстрі цієї країни.

У цей час співробітники департаменту боротьби з митними правопорушеннями спільно з працівниками Одеської митниці проводять фіксацію вказаного порушення митних правил.

Також митники вживають заходів щодо запобігання "схем", вилучення контрабандного вантажу для уникнення відповідальності за порушення митного законодавства і недопущення конфіскації незаконно ввезених товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram