ГоловнаЕкономікаБізнес

"Азовзагальмаш" підписав контракт на 100 млн євро з Іраном

Завод повинен поставити 3 тисячі вагонів і напіввагонів.

"Азовзагальмаш" підписав контракт на 100 млн євро з Іраном
Фото: lifedon.com.ua/Сергей Краснов

Завод "Азовзагальмаш" підписав контракт на 100 млн євро з Іраном. За його умовами, підприємство має поставити 3 тисячі вагонів і напіввагонів.

Про це йдеться в повідомленні Ради експортерів та інвесторів при МЗС України.

Стверджується, що це тільки перша угода, оскільки загальна потреба іранських державних компаній Pars Wagon і Wagon Korsa становить понад 35 тисяч вагонів, напіввагонів і цистерн. Тобто загальний потенціал співпраці "Азовзагальмаш" з іранськими підприємствами становить понад 1 млрд євро.

Група "Азовмаш", до якої входить завод, - один із найбільших машинобудівних комплексів України. Відомий на світовому ринку постачальник залізничних вантажних вагонів і платформ, автопаливозаправників, автоперевізників, металургійного, гірничорудного і кранового устаткування.

Група включає ПАТ "Азовзагальмаш", ПАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування", ПрАТ "Азовелектросталь", ПАТ "Маріупольський термічний завод", ПАТ "Полтавхіммаш", ПАТ "Головний спеціалізований конструкторсько-технологічний інститут".

У 2014-2016 роках фінансовий стан холдингу "Азовмаш" значно погіршився, оскільки втрата ринків збуту, велика частина яких - ринки СНД, призвела до суттєвого спаду рівня продажів і, як наслідок, значного скорочення обсягів виробництва.

За часів Віктора Януковича одним із бенефіціарів "Азовмашу" був Юрій Іванющенко, який зараз перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram