ГоловнаКультура

Нацрада обвинуватила радіо "Шансон" у пропаганді російського спецназу

Пісня Аріни Крамер не сподобалася регулятору.

Нацрада обвинуватила радіо "Шансон" у пропаганді російського спецназу

Радіо "Шансон" пройде позапланову перевірку Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Причиною стало те, що моніторинг ефіру від 14 серпня зафіксував трансляцію пісні Аріни Крамер "Сьогодні все спокійно" ("Спецназ"), текст якої, на думку регулятора, популяризує силовиків країни-агресора.

Як повідомляється на сайті Нацради, радіостанція порушила закон "Про телебачення і радіомовлення", який забороняє "заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганду".

Особливо членів регулятора збентежили такі рядки: "Солдат своей страны, ты заслужил награду […] Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаешь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берешь, и льются песни русского спецназа…".

Нацрада звернула увагу на "Шансон", отримавши скаргу від слухачки (якоїсь Анни Горянської), яку в регулятор передало Мінінформполітики. Голова Нацради Юрій Артеменко відмовився від обговорення питання, оскільки перевірка ще не проведена.

Радіо "Шансон" разом з радіостанціями "Бізнес" і "Улюблене радіо" входить у радіохолдинг "Бізнес Радіо Груп" Анатолія Євтухова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram