ГоловнаБлогиБлог Дмитра Снєгірьова

Зачистка опозиції в ЛНР. Навіщо куратори з ФСБ підставили Моторолу з вбивством радника Плотницького

24 вересня представник так званої "Генеральної прокуратури ЛНР" Сергій Рахно повідомив, що колишній "голова Радміну ЛНР" Геннадій Ципкалов вчинив суїцид.

Фото: miaistok.su

"Труп Ципкалова був виявлений вранці 24 вересня в одній з урядових будівель "ЛНР",- повідомив на прес-конференції С.Рахно.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", місцем ув’язнення Ципкалова та інших "заколотників" були підвали адміністративних будівель колишньої Луганської обласної держадміністрації.

Безпосередню участь у затриманні і допитах Ципкалова та одного з керівників так званої "Народної міліції ЛНР" Кисельова(псевдо "Комуніст"), брали бойовики підрозділу "Спарта" (ватажок- А. Павлов, "Моторола"). Під час допиту Ципкалова бойовиками "Спарта" останньому були нанесені травми, несумісні з життям.

З метою приховування інформації про справжні причини смерті Ципкалова "Генеральною прокуратурою ЛНР" була озвучена версія щодо його самогубства.

За інформацією Директора агентства з реформування сектору безпеки, генерал-майора запасу СБУ В. Ягуна, участь бойовиків загону "Спарта" у ліквідації "заколоту" на території самопроголошеної "ЛНР" нав’язана Плотницькому російськими кураторами по лінії ФСБ РФ.

У такий спосіб російські куратори намагаються вирішити для себе декілька питань одночасно, а саме: ліквідація політичної опозиції Плотницькому, зменшення ризиків військово-політичного протистояння між "братніми республіками" і перерозподіл фінансових потоків всередині "ЛНР".

Місцеві джерела аналітичного відділу ГІ "Права Справа" повідомляють, що, наразі, разом з "офіційною" версією про причини смерті Ципкалова, так званими "правоохоронними органами "ЛНР" здійснено контрольований виток інформації про причетність бойовиків батальйону "Спарта" до загибелі Ципкалова і справжніх причин його смерті.

Поширюючи цю інформацію співробітники "правоохоронних органів ЛНР", що діють за вказівкою Плотницького, мають на меті перекласти відповідальність за ліквідацію колишніх "соратників по боротьбі" на плечі російських кураторів і підконтрольних їх структурам бойовиків "ДНР".

Метою цієї контроперації співробітників "силового блоку" самопроголошеної "ЛНР" є бажання показати "зачистки" опозиції як результат втручання зовнішніх сил, а не як внутрішній конфлікт всередині самої "республіки".

Примітно, що у своїй грі Плотницький спирається на підтримку російських кураторів з числа співробітників ГРУ ГШ МО РФ.

Дмитро Снєгірьов Дмитро Снєгірьов , Співголова ГІ "Права справа"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram