ГоловнаСвіт

Азербайджанці проголосували за зміну конституції, - екзит-поли

Серед основних поправок - збільшення терміну повноважень президента і наділення його правом розпуску парламенту.

Азербайджанці проголосували за зміну конституції, - екзит-поли
Фото: Татьяна Печончик

В Азербайджані в понеділок, 26 вересня, пройшов референдум про зміну конституції країни, який запропонував президент Ільхам Алієв. Згідно з даними екзит-полів, значна частина населення Азербайджану підтримала пакет конституційних реформ, серед яких продовження президентських повноважень.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

За даними Центр моніторингу "Ряй", 92,5% опитаних ними жителів Азербайджану підтримали збільшення президентського терміну в країні з п'яти до семи років. Ще 89,3% виборців проголосували за введення посад першого віце-президента і віце-президента. 91,1% висловилися за зняття вікових обмежень для кандидатів на пост президента країни.

За даними американської компанії Arthur J. Finkelstein & Associates, що також проводила опитування на виході з дільниць для голосування, 88,9% азербайджанських виборців підтримали пакет реформ.

Згідно з опитуванням Інституту досліджень OpinionWay, за прийняття поправок висловилися 88,9% опитаних.

Всього жителям країни пропонувалося проголосувати за зміни в 29 статтях конституції країни. Серед основних поправок - збільшення терміну повноважень президента, наділення його правом розпуску парламенту країни й інші.

Опозиція виступає проти внесення змін, заявляючи, що це призведе до посилення авторитарного режиму правління президента Алієва.

Ільхам Алієв займає пост президента країни з 2003 року. До цього протягом десяти років Азербайджан очолював Гейдар Алієв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram