ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу проти семи обраних у Криму депутатів Держдуми

"Прокурору" Поклонському, "віце-прем'єрам" Бальбеку і Шеремету загрожує до 15 років ув'язнення.

Прокуратура порушила справу проти семи обраних у Криму депутатів Держдуми
Фото: obozrevatel.com

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу проти обраних на території окупованого Криму депутатів Держдуми Росії, серед яких колишня "прокурор" Криму Наталія Поклонська.

Про це повідомляють на сайті відомства.

"За інформацією, яку містить офіційний сайт Центральної виборчої комісії Російської Федерації в мережі Інтернет, у Державну Думу обрано за списком партії "Єдина Росія" Бальбека Р.І., Шеремета М.С. і Поклонську Н.В., а також в одномандатних округах обрано Бахарєва К.М., Савченко С.Б., Беліка Д.А. і Козенка А.Д.", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що такі дії свідчать про спробу легітимізувати анексію півострова Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із зазначеного регіону в російський парламент і фактично є продовженням дій, спрямованих на зазіхання на суверенітет України.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.111 КК України (державна зрада). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Раніше повідомляли, що "прокурор" анексованого Росією Криму Наталія Поклонська написала заяву про звільнення із займаної посади у зв'язку з обранням у Державну думу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram