ГоловнаСвіт

Пальці Трампа не повинні бути поруч з ядерною кнопкою, - Клінтон

Кандидати в президенти США обмінялися баченням ядерної загрози.

Пальці Трампа не повинні бути поруч з ядерною кнопкою, - Клінтон
Фото: коллаж фото EPA/UPG

Клінтон закликала не підпускати її конкурента Дональда Трампа до президентства через доступ до ядерної зброї.

Про це кандидатка у президенти США повідомила під час дебатів зі своїм конкурентом Дональд Трампом.

«Це загроза номер один у світі. І особливо небезпечно, якщо терористи отримають до неї доступ. Тому його (Трампа - ред.) пальці і близько не повинні бути десь поруч з ядерною кнопкою», - сказала Клінтон.

Клінтон пояснила це тим, що "людину, яку можна спровокувати твітом, не можна підпускати навіть близько до ядерної зброї".

"Він говорив постійно, що йому байдуже, якщо інші країни будуть мати ядерну зброю: Японія, Південна Корея, навіть Саудівська Аравія", - сказала Клінтон. Також, за її словами, Трамп зневажливо відгукувався про можливості ядерної війни в Південно-Східній Азії і говорив: "Це нормально, гарно проведіть час, друзі".

"Ні, це неправда", - миттю відреагував Трамп.

Він погодився, що ядерна зброя є великою проблемою: «Не глобальне потепління, як говорить ваш президент, а ядерна зброя».

Він додав, що «Росія розширює свій ядерний арсенал і він навіть новіший, ніж наш - ми його не оновлювали». «Я ось недавно дивився - (бомбардувальники - ред.) В-52 настільки старі, що наші дідусі на них ще літали. Ми дуже відстали від інших країн. Нам треба зі старим озброєнням, щось із ним робити», - закликав Трамп.

Крім того, Трамп вважає небезпечним можливе використання ядерної зброї іншими країнами.

«Подивіться на Північну Корею - ми нічого там не робимо. Китай повинен зайти в Північну Корею і вирішити це питання», - закликав він, додавши, що Китай має «великий вплив» на КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram