ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі сягнуло 40

Бойовики застосували міномети великого калібру.

Число обстрілів на Донбасі сягнуло 40
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі. Це найбільша кількість обстрілів з 15 вересня, коли почалося чергове перемир'я.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень режиму тиші. Противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки і Станиці Луганської, повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 18 порушень режиму тиші. У районі Мар'їнки, Старогнатівки, Широкиного і Павлополя бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Крім того, по Мар'їнці вів вогонь снайпер, а по Старогнатівці бойовики відкривали вогонь з БМП.

На Донецькому напрямку зафіксовано 12 обстрілів. Окупанти вели вогонь з мінометів 82-го і 120 калібру по Зайцевому, а з 120-го - по Нижньому Лозовому. Також бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів по Верхньоторецьку, Зайцевому, Авдіївці і Нижньому Лозовому. З БМП стріляли по Зайцевому і Нижньому Лозовому.

Нагадаємо, з 15 вересня число добових обстрілів не перевищувало 30. Бойовики майже не застосовували важкого озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram