ГоловнаПолітика

Представники окружкомів просять не визнавати виборів у Луганській області

Співробітники виборчих комісій працювали під тиском і не можуть установити результати

Представники окружкомів просять не визнавати виборів у Луганській області
Избирательный участок в Новоайдаре
Фото: Макс Левин

Представники всіх п'яти окружних виборчих комісій Луганської області звернулися до ЦВК із заявою про неможливість виконувати свої обов'язки й установити результати виборів на території області через тиск на них і масові порушення виборчого процесу.

Заяву представників окружкомів цитує "Інтерфакс-Україна".

"Ми заявляємо про те, що комісії не можуть працювати де-факто, що веде до неможливості встановлення результатів виборів згідно із законом у всій Луганський області. Ми закликаємо визнати вибори в Луганській області такими, що не відбулися, і призначити повторні вибори. При цьому це стане можливим тоді, коли умови роботи окружкомів будуть забезпечені фізично і юридично", - сказано в заяві.

Йдеться про округи №№106, 107, 112, 113 і 114. У заяві наголошено, що окружкоми в Луганській області не мали можливості виконувати обов'язки "чесно, прозоро і у відведенні законом терміни у зв'язку з постійним тиском з боку окремих учасників виборів, а в деяких випадках узагалі через недопущення членів комісій до роботи".

"Працівники виборчих комісій перебувають під постійним "прицілом" окремих кандидатів, зокрема, які вважають одномандатні округи "своїми", "підгодованими" і намагаються різними засобами впливати на процес і, відповідно, результат підрахунку голосів. Окрім того, постійно поширюються заяви від самопроголошеної "ЛНР", погрози від бойовиків про переслідування працівників окружкомів, можливе викрадення та загрозу життю цих людей... Працівники окружкомів не можуть виконувати свої обов'язки, оскільки це в прямому сенсі загрожує їхньому життю і безпеці членів їхніх родин", - наголошено у зверненні.

Нагадаємо, за даними обробки електронних протоколів, у Луганській області лідирує Опозиційний блок, при цьому станом на 10:30 вівторка в округах 112 і 114 оброблено менш ніж 20% протоколів, а в окрузі №106 (із центром у Сєвєродонецьку) - менш ніж 10% протоколів.

Згідно з обробленими даними, в одномандатних округах у Луганській області перемагають Євген Бакулін (Опозиційний блок), Сергій Дунаєв, Юлій Іоффе, Віталій Курило і Юрій Гарбуз (усі - самовисуванці).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram